Aannemer nieuw schoolgebouw bekend
De nieuwbouw van ons schoolgebouw komt nu snel dichterbij. Het laatste nieuws is dat er een aannemer is geselecteerd die de school gaat bouwen. Deze mooie klus is gegund aan Aannemersbedrijf Kwakkenbos B.V. uit Harmelen. Zij scoorden bij de aanbesteding het hoogste op prijs, plan van aanpak, duurzaamheid en het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Aantrekkende economie
Bij de aanbesteding was het goed te merken dat de economie weer flink is aangetrokken. Sommige aannemers gaven aan zo druk te zijn, dat zij geen tijd of personeel hebben om zich in te schrijven voor de scholenbouw. Dit is ook merkbaar in de bouwprijzen, die behoorlijk zijn gestegen. Alle betrokken partijen (scholen, aannemer, gemeente, adviseurs) gaan nu samen kijken waar er nog aanpassingen mogelijk zijn om de kosten binnen de perken te houden. Het schoolgebouw kan met deze aanpassingen nog steeds binnen het beschikbaar gestelde krediet worden gebouwd.

Planning
Een belangrijke vraag voor u als ouders is: wanneer is het nieuwe schoolgebouw klaar? Het gebouw zal in 2019 klaar zijn. Wanneer we precies kunnen verhuizen, hangt nog af van de planning van de aannemer. Uiteraard zijn we daar als scholen nauw bij betrokken. Inmiddels zijn we zover dat het ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw helemaal klaar is en ook de procedures voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn afgerond. Deze zomer, na afloop van het voetbalseizoen, kan de aannemer aan de slag op het bouwterrein. Eerst volgt dan de herinrichting van de voetbalvelden. In de tweede helft van dit jaar gaat dan de bouw van onze nieuwe school echt van start! Met vriendelijke groet, Marijke Peeters Gerard Miltenburg