Nu het Carnaval voorbij is kijken wij uit naar Pasen. De Vastenperiode, een tijd van bezinning, is gestart.

Onze school doet mee aan de Vastenactie voor een katholieke organisatie. Deze organisatie heeft in Popotlan, een wijk in San Salvador, een jeugdhuis opgericht. San Salvador is de hoofdstad van El Salvador, een land in Midden Amerika. De kinderen uit Popotlan vinden een veilige plek in het jeugdhuis waar zij kunnen spelen en sporten.

De opbrengst van de actie gaat naar een speeltuin voor de jongere kinderen en naar een moestuin voor de oudere kinderen. De kinderen op onze school   maken kennis met kinderen in Popotlan, ze gaan op zoek naar de verschillen tussen het leven van de kinderen daar en hun leven hier, maar kijken ook naar de overeenkomsten.

De kinderen kunnen ook dit jaar weer klusjes doen om het werk van de organisatie te ondersteunen. In het Vastendoosje, kunnen ze een bijdrage voor het project in San Salvador verzamelen.

De groepen een tot en met vier maken een mooie Palmpaasstok, deze stok kunnen zij schenken aan iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

De Paasviering is donderdagmiddag 13 april. We starten met een viering per gebouw daarna starten de leerlingen vanaf groep 5 met een speurtocht door Kamerik. De jongere leerlingen zoeken paaseieren en ontmoeten de Paashaas. Op Goede Vrijdag is de school gesloten, wij zien elkaar weer dinsdag 18 april.